Sıkça Sorulan Sorular
Kuruluşunuzda kimler kalabilir?
55 yaş üzeri (55 yaş altı sakinler için düzenlenecek sosyal inceleme raporu ile müdürlükten izin alabiliyoruz) toplu alanda yaşaması uygun görülen tüm bireyleri kuruluşumuza kabul ediyoruz.
Kabul şartlarınız nelerdir?
Bulaşıcı hastalığı olmayan, çevresine ve kendisine zarar vermeyen, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı olmayan; geriatri bakım gereksinilmiş, yatağa bağımlı, palyatif bakım ve monitörlü bakım, solunum cihazı desteğine ihtiyacı bulunan, Alzheimer veya demans tanısı olan, fizyoterapi, sosyalleşme, profesyonel sağlık hizmeti ihtiyacı bulunan herkes kabul edilir.
Kuruluşunuzda kalmakta olan sakinlerinizin izinli olarak dışarıya çıkmasına izin var mı?
Sizlerden yazılı onay alarak ve bireyin sağlık durumunu da gözetmek şartı ile sakinlerimizi istediğiniz gibi günübirlik ve yatılı olmak üzere kuruluş dışarısına çıkartabilirsiniz.
Kuruluşunuza kabulü yapılan sakinler kendi özel eşyalarını getirebilir mi?
Tabii ki. Kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri ve aidiyet duygularını pekiştirmesi adına kendisi için önemli olan eşyalarını getirmenizi istiyoruz.
Bakım merkezi seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Bize tercih eden birçok aile referans aracılığı ile bizimle iletişime geçiyor. Bu yüzden daha önce bir yakını bizimle kalmış olan kişilerden alacağınız tavsiyeler çok değerli. Bunun yanı sıra kuruluşun sağlık hizmeti adına hangi profesyonel hekimler ile çalıştığı, kuruluş kadrosunda fizik tedavi uzmanı çalıştırıp çalıştırmadığı (ne yazık ki bu tür kuruluşlarda fizik tedavi uzmanı çalıştırma zorunluluğu bulunmuyor) en önemli faktörlerden. Sonrasında ise kuruluşun toplam çalıştırdığı personel sayısı ile birlikte konumu, fiziki koşulları ve tabii ki de bütçenize göre bir fiyat/performans analizi yaparak tercihte bulunmanız sizin için yararlı olacaktır.
Bakım evinizde aktivite düzenliyor musunuz, egzersiz yaptırıyor musunuz?
Tabii ki. Uzman doktor ve hemşire kadromuz ile sağlıklarını desteklediğimiz gibi fizyoterapistimiz de sakinlerimize haftalık programlar düzenleyerek aktivitelerini sağlıyor. Bunun yanı sıra sosyal çalışmacımız hafta içinde sakinlerimiz için bireysel ve toplu etkinlikler ile sosyalleşmelerini destekliyor. Yaşımız her ne olursa olsun sosyalleşmek ve aktif kalmak hepimiz için şart
Huzurevi bünyenizde hangi yaşlı hastalıklarına bakıyorsunuz?
Çevresine ve kendisine zarar vermeyen, 55 yaş üstü bütün sakinlerimize bakım hizmeti veriyoruz.
Bakım evi ve huzurevi arasında fark var mı?
Huzurevi kısmı sağlıklı bireylerin huzurlu bir ortamda sosyalleşerek yaşamını idame etmesini sağlarken bakım evi kısmında ise sağlık yönünden tamamen bakıma ihtiyacı olan, doktor, hemşire ve yaşlı bakım personellerinin iş birliği ile bakım hizmetinin verildiği bireyleri temsil ediyor.
Palyatif bakımınız var mı?
Tabii ki. Uzman hekimlerimiz ve kadromuzla birlikte yatağa bağımlı sakinlerimizin monitör ile izleme yöntemiyle ventilatörlü hasta takibimiz de yapılmaktadır.
Ağızdan beslenme veya çiğneme ve yutma güçlüğü çeken hastalarınız için ne yapıyorsunuz?
Ağızdan beslenemeyen sakinlerimiz için damar yolu ve NG(nazogastrik) beslenme desteği sağlıyoruz. Bu aşamadan ilerideki seviyede ise karından (peg) beslenme yöntemlerini uygulayacak yetkin sağlık kadromuz bulunmaktadır.
ADRES:
Yalı, İstikbal Cd. No 16, 35310 Güzelbahçe/İzmir